Skat ved salg af sommerhus efter dødsbo

Som udgangspunkt er der ikke skat på sommerhuse, når de efterlades til dig som en del af et dødsbo. Dette er fastlagt gennem sommerhusreglen i Ejendomsavancebeskatningsloven.

Det vil sige, at du ikke skal betale skat af en eventuel fortjeneste, når du sælger sommerhuset. Der er dog nogle betingelser, som skal være opfyldt for at dette er tilfældet.

Disse betingelser er, at:

  • Sommerhuset skal have været brugt som privat fritidsbolig for ejeren, og det må derfor ikke have været lejet ud under hele den periode, hvor ejeren har ejet sommerhuset. Hvis dette er tilfældet, er det ikke længere skattefrit.
  • Arealet for grunden skal være mindre end 1400 m2. Er arealet større end dette, kan det dog stadig være skattefrit, hvis det overholder andre krav. Disse krav kan du læse mere om her.
  • Sommerhuset må ikke ligge for tæt på ejerens helårshus. Dette er en vurderingssag, og det kan derfor være svært at sige en konkret afstand. Det er dog ofte nok at sommerhuset ligger omkring 10 km væk fra helårsboligen.

Er disse betingelser opfyldt, behøver du som ejer ikke at betale skat af sommerhuset ved et eventuelt salg.

Du skal dog være opmærksom på, at uanset om salget af sommerhuset er skattefrit eller ej, skal der altid betales en boafgift på 15 % for livsarvinger.

Ryd sommerhuset inden salg

Før du sælger et sommerhus i dødsbo, skal du rydde sommerhuset for de ejendele og værdigenstande, som den afdøde har efterladt.

Husk dog at sørge for et dødsboskifte før, at du begynder at rydde, sælge og tømme sommerhuset, da det ellers vil blive anset for tyveri.

Uanset hvor du er i processen med salg af sommerhus som dødsbo, står Primo Borydning klar til at hjælpe dig i hele Jylland og på Fyn. Vi hjælper både med opkøb af dødsbo, rydning af dødsbo og tømning af dødsbo.

Kontakt os på tlf.: 28 90 98 97 eller send en mail på kontakt@primoborydning.dk. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Det koster rydning af sommerhus dødsbo

Priser for rydning af kollektiv sommerhus:

U. 50

2.800 kr

50-80

4.200 kr

80-100

5.600 kr

O. 100

6.700 kr

*Priserne er vejledende og baseret på gennemsnittet fra tidligere år. Vi laver ingen egentlige tilbud før vi har set dødsboet.
**Alle priser er ekskl. moms

Priser for rydning af sommerhus:

U. 70 m2

4.500 kr

70-90 m2

5.400 kr

90-140 m2

6.700 kr

O. 140

8.200 kr

*Priserne er vejledende og baseret på gennemsnittet fra tidligere år. Vi laver ingen egentlige tilbud før vi har set dødsboet.
**Alle priser er ekskl. moms


Hos Primo Borydning tilbyder vi både rydning af boet samt videresalg af effekter af værdi. Det betyder at prisen vi tager for rydning er dødsbo er modregnet særlige effekter af værdi som vi finder under vores arbejde.

Du kan læse mere om vores priser og hvordan de udregnes her